Razmišljate o nakupu ali zamenjavi Davčne blagajne?

Varovanje zasebnosti

V podjetju OPTIMA solutions spoštujemo zasebnost uporabnikov in ravnamo v skladu z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Zbrane osebne podatke obdelujemo samo v spodaj opisane namene in jih ne posredujemo tretjim osebam.

Osebni podatki poslani prek spletne strani

Obrazec za povpraševanje

Z nami lahko stopite v stik preko spletnega obrazca  za povpraševanje. Vaš elektronski naslov potrebujemo, da vam lahko posredujemo odgovor. Pri tem nam lahko posredujete tudi nekatere osebne podatke (ime, priimek, podjetje, naslov...), med katerimi so nekateri nujno potrebni za izvedbo same storitve (priprava ponudbe), drugi pa ne, vendar nam omogočajo, da storitev kvalitetnejše izvedemo. Vaše podatke prejmemo posredovane po elektronski pošti.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke, ki jih naše spletno mesto pošlje v vaš računalnik in se shranijo v njem. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta brskalnik prebere piškotek in posreduje informacije spletnemu mestu. Če bi radi izvedeli še več o sami tehnologiji piškotkov, obiščite ustrezno spletno mesto, na primer http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie ali www.aboutcookies.org

Namen in vrste piškotkov

Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko ponudimo prijetnejšo uporabniško izkušnjo pri obisku spletnega mesta in za lastno analizo.

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke:

 • Piškotke za statistiko (Google Analytics)
  Piškotki zbirajo podatke v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev na spletni strani, s katerih strani so obiskovalci prišli na spletno stran, katere strani so obiskali... Ti podatki nam koristijo za izboljšanje delovanja spletne strani, kot tudi vsebine na spletni strani. Posledično pa za vas to pomeni izboljšanje uporabniške izkušnje na naši spletni strani. Zaradi tega bi vas prosili, če nam omogočite uporabo piškotkov za statistiko.

  Ime piškotka Servis Trajanje Opis
  _utma Google Analytics 2 leti Namenjen identifikaciji uporabnika (števila obiskov, prvega in zadnjega obiska).
  _utmb Google Analytics 30 minut Namenjen beleženju trajanja obiska. Beleži točen čas, kdaj je uporabnik začel obisk (sejo).
  _utmc Google Analytics Konec seje Namenjen beleženju trajanja obiska.
  _utmz Google Analytics 6 mesecev Namenjen beleženju od kod je uporabnik prišel na stran, kateri iskalnik in ključne besede je uporabil ter lokacijo, s katere je uporabnik dostopal.
 • Obvezne piškotke
  Med obvezne piškotke spadajo sejni piškotki. Le-ti trajajo le za čas vašega obiska na spletni strani in si zapomnijo vaše aktivnosti v času obiska, lahko pa jih generira sam spletni strežnik. Dodatni obvezni piškotki so tudi ti, ki hranijo vaše nastavitve za dovoljenja piškotkov.

  Ime piškotka Servis Trajanje Opis
  ASPSESSION Strežnik Konec seje Generira ga strežnik in je potreben za delovanje strani.
  cc_analytics Nastavitev zasebnosti piškotkov 1 leto Namenjen je hranjenju vaše nastavitve za piškotke za statistiko obiskanosti.
  cc_necessary Nastavitev zasebnosti piškotkov 1 leto Namenjen je hranjenju nastavitve za obvezne piškotke.
  podjetje obrezec na spletni strani Konec seje Uporaba pri samo pri obrazcih. Hrani vašo vašo vpisano vrednost, ki vam prihrani čas pri oddaji novega povpraševanja.
  ime obrezec na spletni strani Konec seje Uporaba pri samo pri obrazcih. Hrani vašo vašo vpisano vrednost, ki vam prihrani čas pri oddaji novega povpraševanja.
  naslov obrezec na spletni strani Konec seje Uporaba pri samo pri obrazcih. Hrani vašo vašo vpisano vrednost, ki vam prihrani čas pri oddaji novega povpraševanja.
  posta obrezec na spletni strani Konec seje Uporaba pri samo pri obrazcih. Hrani vašo vašo vpisano vrednost, ki vam prihrani čas pri oddaji novega povpraševanja.
  telefon obrezec na spletni strani Konec seje Uporaba pri samo pri obrazcih. Hrani vašo vašo vpisano vrednost, ki vam prihrani čas pri oddaji novega povpraševanja.
  email obrezec na spletni strani Konec seje Uporaba pri samo pri obrazcih. Hrani vašo vašo vpisano vrednost, ki vam prihrani čas pri oddaji novega povpraševanja.

Upravljanje piškotkov

 • V brskalniku
  Možnosti za upravljanje piškotkov so na voljo v spletnem brskalniku. V svojem spletnem brskalniku lahko sami upravljate piškotke, povezane z osnovnimi funkcijami, z izboljšanjem spletnega mesta in z individualnim prilagajanjem ter oglaševanjem. Spletni brskalniki uporabljajo različne načine za onemogočanje piškotkov – običajno jih najdete v meniju Orodja ali Možnosti. 

  Najnovejša različica brskalnika Internet Explorer, Mozilla Firefox in Google Chrome omogočajo, da si lahko vnaprej blokirate vse piškotke in se vam ne bodo naložili na računalnik niti ob prvem obisku spletne strani.

  Piškotke je možno tudi naknadno pobrisati z računalnika. Od posameznega brskalnika pa je odvisno, kje se datoteke nahajajo in kakšen je postopek za izbris. Za navodila poiščite pomoč v brskalniku. 
   
 • Na spletni strani
  Ob prvem obisku se na vrhu strani izpiše pasica "Naše spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Z obiskom naše spletne strani soglašate z njihovo uporabo.". V kolikor se s tem ne strinjate, zapustite spletno stran.

  Lahko potrdite uporabo vseh piškotkov s klikom na Potrjujem, ali si ogledate nastavitve posameznih vrst piškotkov.

  Po potrditvi se zgornja pasica skrije in se prikaže okvirček na dnu ali desni strani spletne strani z napisom "Zasebnost". Kliknite nanj in odprlo se vam bo novo okno za nastavitev zasebnosti na spletni strani. Obvezni piškotki so privzeto aktivirani, pri statistiki obiskanosti pa lahko izbirate med "dovolim" in "ne dovolim". Po želji si lahko uporabo piškotkov tudi izključite, da izberete nastavitev "ne dovolim" v spustnem seznamu. Po tem so datoteke še vedno prisotne na vašem računalniku, vendar niso več aktivne. Lahko pa jih ročno izbrišete s pomočjo brskalnika.

  V kolikor si kasneje premislite in bi želeli izbrati drugo nastavitev, je nastavitev zasebnosti dostopna na vsaki podstrani.

  Za namen delovanja nastavitev za piškotke se vam na računalnik hranijo dodatni piškotki, v katerih se hrani vrednost vaše nastavitve. Ti piškotki spadajo pod obvezne piškotke, saj brez njih ni mogoče izvesti delovanje sistema nastavitev.

Povpraševanje

Kako ste nas našli?: Facebook
  Spletna stran / Google
  Povedali so mi prijatelji / znanci
  Drugo

Prepiši številke: *
Pošlji