Razmišljate o nakupu ali zamenjavi Davčne blagajne?

Pogosta vprašanja

Kdaj naj bi se popolnoma ukinila uporaba vezane knjige računov?

Ob uvedbi davčnih blagajn in sporočanja računov na Furs, je vlada RS zakonsko opredelila uporabo vezane knjige računov (VKR), ki se z letom 2018 ne bo smela več uporabljati. Vsi tisti, ki še vedno uporabljate VKR boste morali do konca leta 2017 preiti na elektronsko izdajo računov v primeru, ko ponudniki blaga za storitev prejemajo plačilo v gotovini. Izjemoma se bo VKR uporabljal samo v primeru, ko izdaja računov z uporabo programa ali elektronske naprave ne bo mogoča zaradi okvare ali izpada električne energije. Več o prehodnem obdobju za vezano knjigo računov (25.člen ZDavPR)

 

Imam »navadno« registrsko blagajno. Ali ustreza veljavnim predpisom v RS ?

Registrske blagajne proizvajalca QUORION, ki jih trži ADRIA skupina d.o.o in so novejšega datuma proizvodnje, ustrezajo Zakonu o davčnem potrjevanju (ZDavPR) in popolnoma zadovoljujejo zakonskim predpisom. Velja za modele QTouch 8QTouch10 in QTouch15 istega proizvajalca.

Enako velja za registrske blagajne CR 20/21, QMP 50 in QMP 18, ki se povežejo na internet z vmesnikom.

Prodajamo na stojnici, kjer ni električnega priključka, vezane knjige računov ne bom smel več uporabljati, kaj naj storim?

Najenostavnejša in najprimernejša rešitev je prenosna registrska blagajna Perfect M in Expert SX. Prenosna z vzdržljivo baterijo za cel dan poslovanja, pri Expert SX lahko dokupite tudi torbico za prenašanje. Lahko jih povežete še s tehtnico in čitalnikom črtne kode.

Menda kot zobozdravnik ne bom več smel izdajati ročno napisanega računa za svoje storitve. Kako se najenostavneje prilagoditi predpisom?

Obstajajo priročne in s predpisi usklajene registrske in tudi enostavne POS blagajne. Najenostavnejša rešitev je majhna in enostavna registrska blagajna, kot je na primer model QMP 18. Še prijaznejša uporabniku pa je registrska blagajna z ekranom na dotik, kot so to modeli iz serije QTouch. ZELO PRIPOROČAMO, posebno zaradi zelo pregledne in enostavne uporabe. Lahko pa se odločite tudi za programsko rešitev optipos.

Ne morem si privoščiti nakupa blagajniškega sistema, ali lahko ponudite plačilo na več obrokov?

ADRIA skupina uspešno sodeluje s finančno hišo GRENKE. ADRIA skupina za vas uredi vse potrebne papirje, po odobritvi financiranja prejmete opremo praviloma brez pologa v takojšnjo uporabo. Za obdobje od 12 mesecev naprej. ZELO PRIPOROČAMO.

Želim kupiti POS blagajno iz serije QTouch10,12 ali 15. Ali lahko periferno opremo kupujem naknadno?

Vsekakor, naknadno lahko kupite in priključite čitalnik črtne kode, predal za denar in podobno. Praviloma lahko uporabite tudi opremo od drugih proizvajalcev, če tako opremo že imate pri sebi. Tudi program za enostavno blagovno poslovanje lahko povežete z vašo QUORION Adria registrsko ali POS blagajno kasneje, ko boste tak program potrebovali.

Povpraševanje

Kako ste nas našli?: Facebook
  Spletna stran / Google
  Povedali so mi prijatelji / znanci
  Drugo

Prepiši številke: *
Pošlji